मेरे तो गिरधर गोपाल
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई॥
जाके सिर मोर मुकुट, मेरो पति सोई।
तात मात भ्रात बंधु, आपनो न कोई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
छांड़ि दई कुलकी कानि, कहा करिहै कोई।
संतन ढिग बैठि बैठि, लोकलाज खोई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
कानि – मर्यादा, कुल की मर्यादा, लोकलाज)
चुनरीके किये टूक ओढ़ लीन्हीं लोई।
मोती मूंगे उतार, बनमाला पोई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
अंसुवन जल सींचि-सींचि प्रेम-बेलि बोई।
अब तो बेल फैल गई, आनंद फल होई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
दूध की मथनियां, बड़े प्रेम से बिलोई।
माखन जब काढ़ि लियो, छाछ पिये कोई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
भगति देखि राजी हुई, जगत देखि रोई।
दासी मीरा लाल गिरधर, तारो अब मोही॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई।
जाके सिर मोर मुकुट, मेरो पति सोई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
+++++++++++
कोई कहे कारो, कोई कहे गोरो
कोई कहे कारो, कोई कहे गोरो
लियो है अँखियाँ खोल
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो ना कोई
कोई कहे हलको, कोई कहे भारो
कोई कहे हलको, कोई कहे भारो
लियो है तराजू तौल
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो ना कोई
कोई कहै छानी, कोई कहै चोरी,
कोई कहै छानी, कोई कहै चोरी,
लियो है बजता ढोल
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो ना कोई
तन का गहना मैं सब कुछ दीन्हा
तन का गहना मैं सब कुछ दीन्हा
लियो है बाजूबंद खोल
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो ना कोई
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई।
जाके सिर मोर मुकुट, मेरो पति सोई॥
मेरे तो गिरधर गोपाल, दूसरो न कोई
Meera Bhajans
- श्याम मने चाकर राखो जी - मीरा भजन - अर्थसहित
- मेरे तो गिरधर गोपाल
- जागो बंसीवारे - मीरा भजन
- हे री मैं तो प्रेम-दिवानी
Krishna Bhajans
- ऐसी लागी लगन, मीरा हो गयी मगन - आध्यात्मिक महत्व
- आरती कुंज बिहारी की - श्री कृष्ण आरती - अर्थ सहित
- अच्युतम केशवं कृष्ण दामोदरं
- मेरा आपकी कृपा से, सब काम हो रहा है
- नन्द के आनंद भयो, जय कन्हैया लाल की (Updated)
Mere to Giridhar Gopal
Vani Jairam
Mere to Giridhar Gopal
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Jaake sir mor mukut, mero pati soyee.
Taat maat bhraat bandhu, aapano na koyee.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Chhaadi dayee kulaki kaani,
kaha karihai koyee.
Santan dhig baithi baithi, lok-laaj khoyee.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Chunarikey kiye took, odh leenheen loyee.
Moti moonge utaar, banmaala poyee.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Ansuvan jal seenchi seenchi, prem-beli boyee.
Ab to bel phail gayee, aanand phal hoyee.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
doodh kee mathaniyaan, bade prem se biloyee.
Maakhan jab kaadhi liyo, chhaachh piye koee.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Bhagati dekhi raajee huyee, jagat dekhi royee.
Daasi Meera laal Girdhar, taaro ab mohee.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
Jaake sir mor mukut, mero pati soyee.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi.
++++++++++++
Koyee kahe kaaro, koyee kahe goro
koi kahe kaaro, koi kahe goro
Liyo hai ankhiyaan khol
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi
Koyee kahe halako, koyee kahe bhaaro
Koi kahe halako, koi kahe bhaaro
Liyo hai taraaju taul
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi
Koyee kahe chhaanee, koyee kahe chori,
Koyee kahe chhaanee, koyee kahe chori,
Liyo hai bajata dhol.
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi
Tan ka gahana, main sab kuchh deenha
Tan ka gahana, main sab kuchh deenha
Liyo hai baajooband khol
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi
Jaake sar mor-mukut, mero pati soee
Mere to Giridhar Gopal, dusro na koi
Meera Bhajans
- मीरा दीवानी हो गयी रे, मीरा मस्तानी हो गयी
- Meera Diwani Ho Gayi Re Meera Mastani Ho Gayi
- मैं तो सांवरे के रंग राची
- भाया मोहन का रूप
- रंग दे चुनरिया, श्याम पिया मोरी रंग दे चुनरिया